Wednesday, February 13, 2013

Pure Marine Collagen gred AAA

Sekarang ni rata2 orang dok cerita pasal collagen ni...dalam blog, dalam facebook...mana2 je....hhheee.. Last year bibu keguguran masa kandungan berusia 2 bulan.. So kawan bibu ni syor kan bibu makan collagen... Satu supplement yang selamat, berkesan dan murah... 

Pada pendapat bibu, tak salah mencuba kan...Bibu start makan pada cuti maulidur rasul. Kebetulan mama dan abah bibu sampai dari kampung nak jaga adik ipar bibu bersalin... 

Mula2 bibu rasa macam geli je nak makan....hhehehe...bibu suruh la mama ngan abah bibu makan dulu... (tak aci kan)  Masa tu mama bibu batuk tak henti2 selama sebulan... Macam tak percaya, subuh tu mama makan 2 sudu, pagi tu dia kata terasa-rasa di tekak yang kahak tu cair....Waahhhh!!! Kami macam tak caye je masa dia cakap tu... so bibu pun cuba la... Walau pun bibu tak batuk, tapi bibu ada sinus... Pas bibu makan terasa macam ada air turun dari belakang hidung bibu...dasyat betul...baru makan sekali...Macam tak caya je... Bibu pun suruh adik bibu makan...tapi dia tak rasa apa2... 

Mmmm...Kesimpulannya...setiap orang mempunyai proses penyembuhan tersendiri.... Bibu bagi abah bibu makan, abah kata kurang rasa sakit lutut dia...hehhee...pastu dia pun join kami makan jugak.....Alahai... Pas ni cantik licin la muka abah bibu...ahakkksss

Memang banyak khasiat collagen ni...tapi yang utamanya...ia menjadikan kulit muka licin, lembab, gebu, cerah dan berseri-seri...(hhehe..perempuan kalau dengar ni mesti teruja..) Sebab tu sekarang collagen ni mendapat permintaan yang tinggi..

Selain bagus untuk kulit, ianya juga bagus untuk berbagai jenis penyakit lain antaranya ialah

KEBAIKAN KOLAGEN ASLI

*Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
*Anti-bakteria, membuang TOKSIN
*Menghilangkan SEMBELIT
*Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
*MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
*Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
*Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
*Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT 
DAN JERAWAT
*Membantu meningkatkan METABOLISME
*Meningkatkan fungsi stomatch
*Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
*Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
*Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
*Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
*SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
*Mencegah ANEMIA
*Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN :

*Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.
*Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian.
*Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.
*Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
*Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 
Kolagen Asli yang saya jual boleh menambahkan Kolagen yg badan kita perlukan.
Gunakan tanpa was-was sesiapa yg tonton rancangan NONA pada 20 May 2012 pasti tahu rahsianya..(KENAPA BAYAR LEBIH SEDANGKAN ANDA MAMPU MEMILIKI YANG TERBAIK DENGAN HARGA YANG TERBAIK )
COLLAGEN :- 10x ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil rm300)- khasiat same dengan sarang burung layang-layang (rm400 hingga ribuan)- 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang









Rendam semalaman..kalau nak rendam dengan daun pandan lagi elok untuk menghilangkan bau



Selepas direndam, dibasuh dan dibilas berkali-kali, jadi kembang macam ni 
(air lebihan tu jangan dibuang...buat basuh muka or rendam tumit kaki)



Untuk satu pek tu sukatan air adalah lebih kurang 2.6 liter..letak lah daun pandan banyak2 untuk hilangkan bau hanyir air laut tu



Kacau sentiasa...Dah menggelegak dan hancur semuanya...biarkan sejuk



Dah sejuk...tapis...lebihan dari yang ditapis tadi boleh dibuat masker...tegang je rasa muka lepas tu



Dah siap...kalau tak campur apa2 perisa, boleh dicampur dalam air panas dan sejuk ataupun bubur... Boleh juga terus campurkan perisa dan makan seperti agar2...sedapppp...:)


Sesiapa yang berminat boleh hubungi kawan bibu ni di KL 

                      EALLY : 019 233 6983

PMC GRED AAA - Purple

Beli 1 peket : RM25
Beli 5 peket : RM115
Beli 10 keatas : RM200
POSTAGE depends... 1 peket RM6



PMC GRED AA - Kuning

Beli 1 peket : RM20
Beli 5 peket : RM90
Beli 10 keatas : RM150
POSTAGE depends... 1 peket RM6

2 comments:

  1. Salam
    Jika Ada yg berminat utk Membeli Pure Marine Kolagen Gred AAA Kaler Ungu RM 10 100Gram
    Sila Call/Sms/Whatsapp Ditalian +601126284226
    Thanks Admin

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete